Nowoczesne cukierki mają dziś wielu swoich fanów. Jednak tego wyniku w żaden sposób nie można porównać z tym, co do zaprezentowania mają krówki reklamowe. Te wyjątkowe cukierki są z nami już od dziesięcioleci, niezmiennie uwielbiane przez wszystkie pokolenia. Ich mleczny, rozpływający się w ustach smak nie ma sobie równych. Skąd te cukierki się wzięły? Kto odpowiada za ich istnienie? Pierwsze wzmianki o krówkach pochodzą już z połowy XVIII wieku. Wówczas były rarytasem, na który mogły sobie pozwolić tylko najbogatsze osoby. Były to puszyste słodycze, wyróżniające się aksamitnym smakiem i bardzo miękką konsystencją. Dziś krówki wyglądają już nieco inaczej, między innymi za sprawą atrakcyjnych opakowań, w które są pakowane. Na tych opakowaniach różne firmy mogą wykonywać dowolne nadruki reklamowe. Dziś, dzięki wynalezieniu maszyn cukierniczych, krówki reklamowe mogą być produkowane w dużych ilościach i w bardzo krótkim czasie. Daje to jeszcze większe możliwości do wykorzystywania ich do celów reklamowych. Aktualnie, szacuje się że blisko 30% wszystkich firm w kraju, przynajmniej raz zamówiło krówki do swojej promocji. Były to najczęściej cukierki pakowane luzem, z nadrukiem kolorowym na opakowaniu. Warto również wspomnieć, że polskie krówki są znane na całym świecie. Występują tam pod różnymi nazwami. Szczególnie dużą popularnością cieszą się w takich miejscach jak Niemcy i Wielka Brytania. W tym ostatnim kraju, polskie krówki reklamowe mają niemal 10% udział w całym rynku słodyczy. To bardzo dobry wynik jak na importowane produkty, którymi nie każdy może się poszczycić. Jak są wykonywane krówki? Firmy, które mają podpisane największe kontrakty na ich dostawę do krajów zagranicznych, ze zrozumiałych względów chronią swoje receptury. Jak się jednak dowiedzieliśmy w rozmowach, wszystkie używane do produkcji krówek składniki są naturalne. Co to oznacza? Że pomimo dosyć słodkiego smaku, krówki nie będą nam szkodziły jakimikolwiek niebezpiecznymi substancjami, typu konserwanty i barwniki. Jest to szczególnie ważne dla zagranicznych konsumentów, którzy coraz świadomiej wybierają słodycze. Naturalnie słodkie krówki tym właśnie przekonują ich do tego, że są odpowiednim wyborem. Jest to również wskazówka dla firm, które chciałyby wejść na tamtejszy rynek i zaskoczyć klientów znakomitą kampanią reklamową, celnie trafiającą w ich gusta. Wykorzystując do tego krówki reklamowe, będzie to z pewnością dobrą decyzją, przynosząca w krótkim czasie duże zyski.